Janus fjärde ansikte

Sökandet efter en försvunnen systemutvecklare leder projektledaren Sofia i Karlstad in i en polisutredning av en terroristorganisation som har rötter i Frankrike. Det hemliga projektet Janus som hon ansvarar för har många bottnar, och det blir alltmer osäkert vem som går att lita på.

Janus fjärde ansikte är en spänningsroman och deckare, men också ett relationsdrama där känslor av hopp, sorg, svartsjuka och övergivenhet blandas med korta stunder av passion och lycka. Svåra och aktuella frågeställningar som hur vi värnar vår rätt att få vara ifred i ett alltmer offentligt samhälle lyfts fram.

Personporträtten är starka med många lager, valen aldrig självklara, och slutet aldrig väntat i Helena Trotzenfeldts romaner. Hennes bakgrund inom forskning runt Personlig Integritet och IT-Säkerhet gör intrigen trovärdig och till en lärorik upplevelse.

Om boken

Utkom i oktober 2013.
Inbunden i A5-format. 288 sidor.
ISBN: 978-91-980657-2-5
Författare: Helena Trotzenfeldt

Handla

Du kan köpa alla våra titlar hos alla svenska bokhandlare. Här listar vi dem vi har särskilt samarbete med.

Av oss
Våra bokhandlare
Hos näthandlarna

Recensioner

Janus fjärde ansikte rankades trea av 34, när Kristianstadbladet läste deckare.

Helena Trotzenfeldt skriver så väl och spännande att IT-thrillern ”Janus fjärde ansikte” (Lindia) kunde ha kommit på ett stort förlag. Hon är dataingenjör men kan få det tekniska att bli förståeligt även för en oteknisk tok som jag. Intrigen, som spinner kring datasäkerhetens osäkerhet, börjar på ett svenskt IT-företag och slutar våldsamt i Paris.”

Övriga recensioner:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s