Motargumentboken

Webbsajten och föreningen Motargument bildades år 2012 för att skriva och publicera motargument mot främlingsfientliga argument.

När antirasister av alla olika politiska färger bemötte nazismen i Sverige på 30-talet handlade fokus mycket om att bemöta nazisternas argument. Arbetarrörelsen och liberalerna hade båda som paroll att aldrig låta ett argument stå oemotsagt.

För att klara detta satsade man mycket på folkbildning, som främst kretsade kring att utbilda invånare i vad demokrati är. Successivt kom folkbildningen att handla om att bemöta nazimyter. Om nazistiska åsikter framfördes på en arbetsplats var tanken att de fackligt aktiva skulle kunna bemöta dem.

I den andan verkar Motargument. Vi är en partipolitiskt obunden förening. Vi är konsekventa antirasister och demokrater. Vi tror på att bemöta okunskap, fördomar och rasism med fakta.

I Motargumentboken har vi samlat aktuella krönikor och mytknäckare, i hopp om att inspirera fler att, med sakliga argument, verka för ett öppet Sverige.

Boken riktar sig till dig som är intresserad av att diskutera främlingsfientlighet, till dig som studerar och till dig som vill veta mer.

Läs mer på www.motargument.se/boken2015.

Hos näthandlarna

  • AdLibris
  • Bokus

Om boken

ISBN: 978-91-980657-5-6

Författare:

David Ehle
Andrea Daleflod
Dorian Ertymexx
Torbjörn Jerlerup
Johan Löfström
Thabo ’Muso
Malte Roos
Helena Trotzenfeldt
Anders Virkberg

Handla

Du kan köpa alla våra titlar hos alla svenska bokhandlare eller direkt från oss.

 

En reaktion på ”Motargumentboken

  1. Pingback: Motargumentboken – Vägen till din förverkligade dröm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s